neděle 17. srpna 2014

Saténové ruce

Ahoj! :)
Dneska jsem si pro Vás nachystala články dva! Plus malé překvapení, o němž se ale dozvíte až v příštím článku, který chystám na večer. :) Teď se budeme věnovat péči o ruce, zaměříme se na takovou péči, kterou svým ručkám dopřávám já. :)
Proč píši zrovna o péči o ruce? Protože, pokud chcete hezké nehty a jejich okolí, je potřeba věnovat péči zejména rukám. I ruce mají pokožku, která potřebuje "dýchat, pít a vyživovat". Jedině tak budou vaše ruce krásné, hebké na dotek a jejich krásu už doladíte manikúrou! ;)

http://www.jenprozeny.cz/krasa-moda/32044-ruce-mohou-prozradit-vas-vek

Dnes se tedy nebudeme bavit o manikúře, ale pouze o tom, jak se starat o packy. ;) Kdo z vás hodně lakuje a odlakovává jako já, jistě ví, že, ať se nám to líbí nebo ne, ruce tím vysušujeme. Já ve své základní péči o ruce používám jednou týdně sadu Satin Hands od Mary Kay, která voní po broskvích ♥. Spočívá ve třech krocích a výsledek je skvělý - opravdu saténové ruce! :)



  • Krok č. 1 - změkčující krém
Tento krém, nebo vazelínka chcete-li, ruce pěkně zvláční a hydratuje. Má takovou bílou barvu, když ji rozetřete tak je skoro průhledná. Připravuje ruce na krok č. 2. :)














  • Krok č. 2 - peeling
Granulkami, který peeling obsahuje, odstanite z rukou odumřelé buňky, čímž dáte prostor buňkám mladším. Ono se to na vzhledu opravdu projeví, to mi věřte! ;)











  • Krok č. 3 - krém na ruce 
Krém od Mary Kay je nemastný, prostě takový lehoučký, ten právě zanechá ruce hebké a jemné. Hydratuje dlouho a měl by vydržet i několik umytí. :)
A ta vůně ♥












 Po těchto třech krocích máte opravdu krásně jemné ručky! Naprosto skvělá záležitost. :) Kdokoliv to vyzkoušel, měl z toho nesmírnou radost! :)
Tím ale moje sbírka krémů nekončí. Každá máme přece víc než jen jednu kabelku a v (téměř) každé je potřeba mít krém. Nebo alespoň já ho s sebou všude nosím, protože bez krému jsem jako bez ruky. Téměř doslova!
Některé jsou mastnější, některé voňavé, mám je ráda všechny. :) Zkrátka a dobře, řídím se heslem mazat, mazat, mazat!


Tím končí základní péče. Není ovšem nad to dopřát ručkám také někdy ten "nadstandard"! Ať už se jedná o různé zábaly, masky či jinou péči, rukám tím určitě uděláte radost. :)


Zábaly na nehty
  • Zábal s medem:
    V mističce rozmíchejte lžíci medu a lžíci olivového oleje. Vmasírujte do rukou a nehtů, ruce strčte do igelitového pytlíku a zabalte do froté ručníku. Zábal si vychutnejte zhruba třicet minut. ;)
  • Zábal s vazelínou:
    Ruce si natřete vazelínou, oblečte bavlněné rukavičky a nechte působit přes noc. :) Ale pozor, pokud si po tom budete chtít lakovat nehty, nejprve použijte odlakovač, který nehty odmastí. ;)
  • Mléčný zábal:
    Ohřejte plnotučné mléko a na deset minutek si do něj namočte ručky. Mléko je pěkně zvláční. :)
  • Tvarohový zábal:
    smíchejte 50g tučného měkkého tvarohu, přidejte dvě lžíce vlažné vody a jednu lžíci medu. Směs naneste na ruce, zabalte do sáčků a nechte působit třicet minut. :) 
 Je spousta zábalů, stačí se třeba zeptat babičky, ta už vám jistě nějakou tu "babskou" radu prozradí. ;)

Jak se o ruce staráte Vy? Dostávají vaše ruce pravidelnou péči? :) Podělte se o svoje zkušenosti! :)
Krásný den, Vaše L.





16 komentářů:

  1. Tak o té péči od Mary Kay slyším poprvé a vypadá to suprově :) Já mám teď ruce katastrofický, vysušený, nehty se mi třepí, už jsem z toho dost zoufalá :( Krémy od isoldy máme doma taky a ještě používám od Baley,který nosím v kabelce :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona je superová! :) musíš mazat, no! Pokud je máš fakt v tak špatným stavu, tak to ti doporučuju se jim aspon týden intenzivně věnovat! ;)

      Vymazat
  2. Já mám na ruce osvědčený mandlový krém od Dermacolu a nebo krém od Neutrogeny (tu hlavně v zimě). S obouma jsem moc spokojená :-) Souhlasím, že v kabelce nesmí nějaký krém scházet, akorát tedy není příjemné, když se někdo s namazanou rukou chytne tyče v autobusu.. :( :-)

    Hezký den,
    skills-of-art.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neutrogena je na zimu )plně skvělá, to je pravda! :) No tak to je trošku nechutné, pravda. :D

      Vymazat
  3. Jéé, úplně to cítím :)
    Já jsem na péči o ruce děsnej magor, respektve na krémy na ruce, pořád se mažu, asi 100X denně. Teď zrovna testuju jeden krémíček od La Roche-Posay, tak jsem zvědavá, jak obstojí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře :) jen tak dál! mám z tebe radost! :) pak dej vědět jak obstál :)

      Vymazat
  4. Budu muset vyzkoušet nějaký ten zábal na nehty, poslední dobou jim dávám zabrat. :/ Já taky pořád mažu a mažu. Momentálně mám obyč krémik z Rossmanna od Isany a je fajn. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každej krém by měl hydratovat, takže je to vcelku jedno jakej používáš :) a ty zábaly určitě zkus jsou super :)

      Vymazat
  5. Já teda na svoje ruce asi trochu kašlu, ale naštěstí nejsou nijak náročné. Nikdy jsem netrpěla na suchou pokožku, takže mi stačí jen krém na ruce. I když, ručičky bych mohla mít jemnější asi vždy:) O této sadě od MK jsem vůbec neslyšela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jestli aspo mažeš, lepší než nic :) To málokdo, kdo nemá svou kosmetickou poradkyni :) ale ta sada je vážně boží! :) Hodně lidí ji kupuje :)

      Vymazat
  6. Tak o tej sade Mary Kay počujem prvýkrát, ale musím priznať, že ma zaujala :) Dá sa zohnať aj v bežných drogériách alebo len cez net? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že zaujala. :) bohužel přípravky MK se dají sehnat pouze u kosmetických poradkyň MK :) jestli žádnou nemás, zkus si na strankách marykay.cz najít v lokátoru nějakou, která je ve tvém městě ;)

      Vymazat
    2. Ďakujem, idem si nejakú nájsť :)

      Vymazat
  7. Já nedám dopustit na klasickou modrou Niveu v plechové krabičce nebo v zimě i na modrou Indulonu. Je fakt, že bez krému na ruce taky nedám ani ránu a mažu a mažu. :-) ale krémů vlastním taky mega moc! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nivea je super na ruce protože je mastná, takže v zime zabraní ztrate hydratace :) to je dobře, jen maž! :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! :)