čtvrtek 14. srpna 2014

Flormar ála Light Summer

Zdravím vás po pár dnech, dneska opět s manikúrou. Tentokrát ovšem spojenou s malou recenzí. :)  Do mého nákupního košíku, jak jistě víte, se dostal láček od značky Flormar v odstínu Light Summer (odstín 230), jenž mě uchvátil. Ta barva je zkrátka úžasná! Lehulinká zelenkavá s ještě lehčím shimmerem. Do deštivých dnů jako dělaný. :)
Jaký je ale lak na pohled druhý? To pojďme zjistit při hravém zdobení nehtů! ;)


Než na láček pohlédneme kritickým okem, koukneme prvně na manikúru. :) Nedalo mi, abych ho nezkombinovala s glitter lakem od Sally Hansen (108 Disco Ball), jimž jsem nalakovala prsteníček, a zbytek nehtů ozdobila placatými kuličkami (Essence) k lůžkům nehtů, které manikúře dodají ten pravý šmrnc! ;) Samozřejmě vše za použití base&top coatu - vlastně jen base coatu (viz níže).





Light Summer (odstín č. 230)

 Jedenácti mililitrová lahvička má dlouhé, pro Flormar laky, typické víčko, které je na bocích zplacatělé, aby se dobře drželo. Aplikátor je tedy také dlouhý, a, abych pravdu řekla, kde nic tu nic. Pár chloupků, aby se neřeklo. Flormar má dlouhé štětečky s úzkými a nehustými štětinkami, nicméně tohle je extrémní...



Zelenkavý lak obsahující lehký shimmer má vcelku řídkou konzistenci, z čehož vyplívá, že se s ním moc dobře nelakuje. Roztíká se všude možně, dělá šmouhy i ve druhé vrstvě,... a když k tomu přičtu nepovedený aplikátor...
Když jsme u těch vrstev, pigmentace je opravdu špatná! Ani po třech vrstvách (vcelku silných) se nejedná o stoprocentní krytí. Ačkoli je ta barva krásná, bohužel ne dostatečně pigmentovaná.

 
Moje první lakování s tímto hezounem byla naprostá katastrofa. Jsem zvyklá, že první vstva laku je suchá během maximálně dvaceti minut. Bohužel tady jsem se nedočkala ani po dvou hodinách, a tak jsem se neštvala, nalakovala další vrstvu a naivně si myslela, že to doschne... Kdepak ty věci! Asi po třech dalších hodinách, kdy jsem si dávala vlasy do gumičky, bylo po manikúře. Respektive, lak se mi lepil ve vlasech a na nehtu zbylo pár nechutných chuchvalců hmoty...
Druhému pokusu, to jest ten, který vidíte na fotkách, jsem věnovala více trpělivosti. A jak lak obstál? Úplně stejně. První vsrtvu jsme nechala zaschnou i přes noc, načež jsem celý den neměla čas na lakování, druhá vsrtva se tedy uskutečnila až v odpoledních hodinách. Tudíž několik hodin schnutí. Přesto jsem si během dne stihla udělat v laku rýhy. Jak?! Nemám zdání... A tak naštvaná jsem nahodila vsrtvu druhou, přelakovala glitter lakem a přilepila do ještě mokrého laku ploché kamínky a šla co najrychleji fotit... Schnutí je naprostá tragédie!!! Přešla bych všechna ta proti, ale tohle ne!
Podtrženo, sečteno, tento lak je akorát tak na výstavku v poličce. Ohromně mě zklamal. :( Je to ovšem jeden jediný kousek, protože s ostatními laky od Flormaru jsem spokojená! ;)

Jak jste s laky od Flormaru spokojeni vy? :) Také jste ve své sbírce objevili naprosto nepoužitelný lak? Podělte se o své zážitky! ;) A jak se vám líbí manikúra? :)
Budu se těšit! Vaše L. ♥



7 komentářů:

  1. Týjo tak to je pecka to schnutí! :D Jako já od nich ještě žádný lak nemám, ale pokukuji už delší dobu po těch matných lacích, nemáš nějaký matný od Flormara? Nicméně ještě se zeptám, jak dlouho ti na nehtech ty ozdůbky od Essence vydržely? :D
    Jinak je to moc povedená manikúra, jen škoda toho schnutí teda. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, mám jeden matný :) mám ho dokonce v manikúře, která se objevila v jednom z mých prvních článků :) Ozdůbky na nehtech vydržely celkem dlouho, aspon tri dny :) jsou takový baculatý, takže to není tak moc nepraktický :)
      a děkuju, Markétko ♥

      Vymazat
  2. Wow, nikdy jsem neviděla takovou rozsáhlou recenzi na lak na nehty! :D Ale SUPER! Osobně jsem od Flormara ještě žádný lak neokusila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozsáhlou? :O :D To zkus, kromě totohle je mám vcelku ráda :)

      Vymazat
  3. Krásné nehty :) Taky mám právě modrou na nehtech. Od Flormaru ještě žádný lak nemám
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Naozaj krásna manikúra a presne tak ako si napísala, úplne sa hodí do daždivého počasia :) A od Flormaru mám asi tri laky, ale ani u jedného som nezaznamenala nejaký väčší problém so schnutím, väčšinou stačí nejakých tých 15 minút, takže možno je chyba iba v tomto konkrétnom odtieni :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jojo asi jo, ale je to škoda, barvičk aje naprosto úžasná :(

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! :)