neděle 31. srpna 2014

Back to school manicure

Zdravím! :)
Poslední prázdninový den jistě trávíte přípravami na první den školní. Načepali jste určitě hromadu inspirace  ze článků a videíí s titulkem Back to school. A i já mám pro Vás jeden! Nebude se týkat ničeho jiného než nehtů. :)
Jestliže patříte mezi lidi jako jsem já, tedy ty, kdo se do školy těší a jsou rádi pilnými studenty (alespoň na první dva dny), pak máte jistě všechno pěkně nachystané na perfektní školní start. Mě se naštěstí/bohužel první září nedotýká, ale pro ty z Vás, koho ano, tu mám speciální manikúru se školním motivem. :)


Pro tuto manikúru jsem zvolila mnou ještě nepoužitý lak, který mi leží v krabičce už nějakou tu dobu. Jedná se o neonku od Coloramy z řady Bleached Neons. Jako nenoka mi moc nepřijde, spíš je to barva pastelová, která krásně září, nějaký ten kousek neonky tam je. Proto je to ideální volba odstínu pro první školní den. Neonka zdůrazňující léto, pastelka pro nadcházející podzim. :) A školním motivem v dnešní manikúře bude text! :)

Budeme potřebovat:
  • Bílý lak (Rimmel London 60 seconds - 703 White Hot Love)
  • Neon lak (Colorama Bleached Neons - odstín č. 241)
  • Glitter lak (Sally Hansen - 180 Disco Ball)
  • Base & top coat (Dermacol)
  • Houbičku na makeup
  • Noviny
  • Vatový tamponek
  • Líh
Jak na manikúru pro první školní den?
  • Nehty chráněné base coatem nalakujte napřeskáčku neonkou a bílou (palec, prostředník a malíček neonkou, ukazovák a prsteník bílým lakem)
  • Prsteníček - ombré:
    Na makeupovou houbičku naneste bílý lak a pod něj neonku. Na bílý základ na nehtu "naťupejte" houbičkou obě barvičky a hezky vypracujte přechod. Celý proces zopakujte dvakrát, přechod i pigmentace barev bude mnohem hezčí. Jakmile vzniklé ombré zaschne, přetřete ho glitter lakem, který má jemné stříbrné glitry. Přechod barev bude vypadat přirozeněji. Pokud nechcete glitry, stačí top coat. :)
    Přechod neonky v bílou perfektně zdůrazňuje přechod - něco končí a něco začíná! :)
  • Ukazováček a prostředník - textujeme:
    Ačkoli jsou oba nehty jinou barvou, postupovat budeme stejně. Nůžkami vystřihněte kousek textu z novin. Na vatový tamponek aplikujte líh. Položte na něj kousek novin a nechte ho nasáknout na vatovém tamponku lihem. Poté přitiskněte vatový tamponek i s novinami na nehet. Po chvíli oddělejte - máte obtisknutý text na nehtu. :) Nakonec přetřete top coatem.
    Noviny použijte jaké uznáte za vhodné. Někdo má rád matematiku, tak obtiskne čísla, někdo zase angličtinu, tak obtiskne anglický text,... Možností je spouta, záleží jen na Vás! ;)






Mini recenze na lak Colorama Bleached Neons odstín č. 241
Tento lak mi ležel v krabičce, aniž bych ho vyzkoušela, a teď přišel čas ukázat ho světu. Jako neonka mi moc nepřipadá, spíš zářivá pastelová oranžová. Ale hezká!
Kryje dobře i v jedné vrstvě (bez použití bílého podkladu), dobře se s ním lakuje, má delší aplikátor, ne moc tlustý ani úzký, nedělá šmouhy, hezky se vyhladí. :) Schne vcelku rychle a má finish do matna, což je super, moc se mi to líbí! :) Konzistence je trošku tekutější, ale dá se to přežít. :)

Jak se těšíte do školy? :) A co Vaše manikúra na první školní den? Jaká bude? :) Líbí se Vám ta moje? Necháte se inspirovat? :)
Krásný poslední prázdninový den!
L.


16 komentářů:

  1. Tá "novinová" manikúra nemá chybu :) Určite vyskúšam ;) a pre mňa sa takisto školský rok začína až neskôr, keďže nastupujem na výšku, takže zatiaľ mám ešte dosť času, aby som si dovtedy rozmyslela, akú manikúru si urobím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jdu ted na VS prave :) a ty noviny urco vyzkousej je to skvela manikura :)

      Vymazat
  2. Novinovou manikuru jsem už zkoušela a je super. Opravdu se mi moc líbí :-) Já začínám za týden na VOŠ a asi zvolim svou nejolíbenější rudou :) Ať maj ze mě strach :-D

    Hezký den, skills-of-art.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano to je! :) tak at se ti dari! :) PS.: rudá je skvělá volba! :)

      Vymazat
  3. moc krásné! :) Parádní barevné kombinace!
    http://something-times.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Ja už mám školu dávno za sebou, ale prečo nepoužiť takto pekne nalakované nechty aj niekam inam? :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovědětVymazat
  5. Teda ty si s tím umíš ale vyhrát :) Krása. Jinak mě se taky 1.září netýká, já si dám ještě měsíc prázdnin a žádnou speciální manikúru ani neplánuju, nejspíš vymyslím outfit a podle toho nalakuju :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) To je asi nejlepší dělat manikúru podle outfitu, chválím! :)

      Vymazat
  6. Super nehty :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Pekné veľmi :)

    Ja som túto techniku ešte neskúšala, ale môžeš mrknúť u mňa na blogu nechtové príspevky,budem rada za návštevu.
    Sunrise of my life :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus :) je to jednoduché :) díky, mrknu :)

      Vymazat
  8. Nehty se mi líbí moc, jsou strašně hezký, ty vyzkouším :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře! :)