úterý 22. dubna 2014

Týdenní péče

 Vítám Vás u dalšího Nail weeku, tentokrát na téma péče o nehty. Jak jsem již v posledním článku zmiňovala, moje nehty dostaly v poslední době zabrat. Je tedy čas, dát jim oddych a pořádnou dávku vitaminů a výživných látek!
 Dnes si zmíníme něco o základních pomůckách, které by neměly chybět ve vaší manikúře, a také jak má taková správná péče o nehty vypadat. :)



Základní výbava
Ve vaší výbavě by rozhodně neměly chybět tyto základní pomůcky:
1. nůžky - oblé nebo rovné, záleží, se kterými se vám stříhají nehty lépe; mně osobně vyhovují spíše rovné (ale nevěřili byste, jak je těžké je sehnat!)
2. pilník - kovový pilník, který seženete v každé soupravě manikúrních pomůcek, třepí nehty, proto není vhodný na pravidelné pilování; skleněný je asi nejlepší volba, ale měkkými papírovými také nešlápnete vedle, ráda je používám, když se mi hodně třepí nehty ;)
3. odnímátko na kůži
4. lopatka na čištění nehtů
5. "dřívko" na zatlačování kůžičky - upřímně, do dřívka v pravém slova smyslu bych nikdy nešla. Ještě nedávno jsem byla spokojená s gumovým, ovšem poté, co jsem vyzkoušela skleněné, nevyměnila bych!
Také by vám ve vaší výbavě neměl chybět nějaký ten vyživující lak. :)


Moje manikúrní odpolene
Potřeby:
základní výbavička, horká voda, "dřívko", olejová kúra (nebo olivový olej), odlakovač, krém na ruce, vyživující lak, vatové tamponky
  1. Odlakované nehty ostříhám, opiluju, a namočím je do horké vody, kde je nechám chvilku nahřát.
  2. Pomocí "dřívka" zapravím kůžičku.
  3. Nehty přetřu olejovou péčí, (pokud nemáte, nezoufejte, klidně si vystačíte s olivovým olejem:) a nechám několik minut působit.
  4. Protože olej z nehtu tak snadno nejde, použiji odlakovač, díky kterému se zbavím přebytečného oleje.
  5. Ruce umyju a pořádně natřu krémem. Nezapomenu také natřít nehtová lůžka!
  6. Poté, co se krém pěkně vstřebá, nalakuji nehty vyživovacím lakem (pokud vás nehtíky zlobí, vyberte jim tu správnou péči, např. proti třepení nehtů, nebo jednoduše base coat, ten vaše nehty ochrání před nepříznivými vlivy)
Několik rad na závěr :)
  • první pravidlo pro krásné nehty zní: NEKOUSAT! Fuj!
  • Vyhýbejte se kontaktu se špínou či chemikáliemi, při úklidu použijte rukavice! Nezničíte si tak nehty ani kůži na rukou.
  •  Po každém  styku se špínou si ruce umyjte (popř. použijte antibakteriální gel) a pečlivě je namažte krémem.
  • Při každém lakování použijte base coat! Ochrání vaše nehty, zabrání jejich žloutnutí a zabarvení.
Doufám, že se vám tento Nail week bude líbit a něco nového se dozvíte! Mějte se krásně, Vaše Lou ♥

10 komentářů:

  1. Ahoj, krásný článek, určitě vyzkouším, ale chtěla jsem se zeptat nehty se mně dost lámou a navíc jako by první vrstva nehtu se sloupávala a nehet se zeslabuje a je slabší a slabší :-( nevíš jaký vyživující lak by se na to hodil? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru :) tak to máme úplně stejný problém! Já používám vyživující laky a laky proti lámání od Avonu, a když je fakt pravidelně používám a o nehty se hezky starám, tak loupání zmizí :) Samozřejmě součástí výživy nehtů je i zdravá strava, takže nahoď bombu vitaminů a uvidíš, že se to zlepší ;)

      Vymazat
    2. Moc Děkuju :3 A je pravda, že teď jsem si vitaminy moc nebrala, určitě to vyzkoším a doufám že se to zlepší :))

      Vymazat
    3. Určitě :) dyžtak dej vědět, kdyby to nezabralo, něco vymyslíme ;)

      Vymazat
    4. Dobře :) Doufám, že to zabere :3

      Vymazat
    5. A nevíš prosím kolik stojí ty laky od Avonu a jestli se dají koupit v DM? :) Já si totiž k nim kopuím asi i Base coat jelikož mám nehty ve strašném stavu a k tomu je mám jakoby nerovné, všude čtu, že na to zabítá Base coat, ale nejsem si jistá, nemáš nějakou zkušenost s Base coat? :) Děkuju ;)

      Vymazat
    6. Veru, myslím, že laky od Avonu v DMku neseženeš. Já je koupila normálně přes katalog a vyšly mě okolo 70 Kč/kus. :) Ale nemusí to být nutně Avon, Gabriella Salvete má taky mnoho produktů co se péče o nehty týče, a myslím že nejen GS :) mrkni po drogérii, věřím, že neco objevis :) base coat je super, protoze chrání tvoje nehty, a zároveň vyrovnává nedokonalosti, proto se nanáší právě pod barevné laky :)

      Vymazat
    7. Moc Ti děkuji :) Podívám se do drogerii a kdyz nic, tak bude mozna lepsi to koupit pres internet :) Mozna se podivam i na to GS nebo neco podobneho ;) A děkuju za tip :3 A s tím base coat, mas nejakou oblibenou znacku? :) me porad laka essence, ale nikde jsem nenasla zadne recenze :3

      Vymazat
    8. Ale jo, v drogérii určitě na něco narazíš :) Oblíbenou značku base coatu nemám, používám jeden od miss sporty ale není to přímo base coat, jedná se "jenom" o vyživovací lak, ale udělá stejnou práci jako base coat :) Ono stačí, když si dáš jenom bezbarvý lak místo base coatu, ale pokud nemáš zdravé nehty, sáhni po něčem lepším. Essence určitě vyzkoušej ;)

      Vymazat
    9. Tak děkuju za radu ;) a asi vyzkouším :3

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! :)