neděle 28. září 2014

Fialová manikúra s fluorescentními čtverečky a zdobící páskou

Krásný nedělní večer!
Volný víkend jsem věnovala nejen odpočinku, ale také svým nehtíkům. Nejprve jsem jim dopřála nějakou tu péči, nadopovala se pořádnou dávkou vitaminů (a čokolády) a posléze jim vdechla nové barvičky. Tentokrát se terčem mého záměru stala filová barva. Využila jsem jak fluorescentí čteverečky, tak i pásku (tentokrát na druhý způsob), jenž jsem dostala k testování od beautyartshop.cz. :)



K vytvoření této manikúry mě inspirovaly samotné fluorescentní čtverečky. Všechno do hranata! Více méně se jedná o něco podobného jako halfmoon manikúra, ovšem v hranaté podobě. :) Samo o sobě to vypadá moc hezky, čtverečky to jen lehce přikrášlily. :) A aby to všechno nebylo stejné, na prsteníček jsem vykouzlila něco jiného, také do hranata, tentokrát pomocí pásky. :)

Jak se taková manikúra dělá a co je k tomu potřeba? :)
Potřeby:
  • Base a top coat (Dermacol)
  • Bílý lak (S-he odstín č. 115)
  • Fialový lak (Miss Sporty, odstín č.457)
  • Fluorescentní čtverečky ve fialové barvě (beautyartshop.cz, ke koupi ZDE)
  • Samolepící papír
  • Nůžky
  • Pinzeta
  • Zdobící páska na nehty (beautyartshop.cz, ke koupi TADY)
Jde se na to:
  1. Nehty chráněné base coatem nalakujte jednou nebo dvěmi vrstvami bílého laku, který nechte pořádně zaschnout;
  2. Nůžkami si ze samolepícího papíru nastříhejte trojúhelníčky, které posléze přilepte na nehet tak, aby špička trojúhelníčku směřovala ke špičce nehtu;
  3. Nehet s trojúhelníčkem přelakujte fialovým lakem a hned poté, než zaschne fialový lak, sejměte samolepící trojúhelníček z nehtu;
  4. Výsledek přetřete bezbarvým lakem a pomocí pinzety naneste do vzniklého bílého trojúhelníku na nehtu fluorescentní čtvereček. Umístěte ho tak, aby "špičkou" mířil do vrcholu trojúhelníčku;
  5. Vše nakonec přetřete ještě jednou vrstvou top coatu; :)
  6. No a prsteníček? Ten nalakujte dvěmi vrstvami bílého laku také. Zdobící pásku si nastříhejte a nalepte na nehet podle toho, jaký chcete vzor. Já je nalepila tak, aby tvořili trojúhelník. :) Přetřete nehet i s páskou fialovým lakem, pásku ihned poté sejměte, nechte zaschnout a nakonec přetřete top coatem. :)






Recenzováníčko:
Zdobící páska na nehty

Pásku jsem toužila vlastnit už dlouho. Nikdy předtím jsem totiž s ničím podobným nepracovala. Tedy podobným ano, stříhala jsem si ze samolepícího papíru proužky, jenže! Za prvé, jsem nikdy neměla všechny proužky stejně šikoké, ať jsem se snažila, jak jsem chtěla, a za druhé, nikdy to nevypadalo, jak mělo, proto jsem vám žádnou proužkatou manikúru nikdy neukázala! :D
Když se mi tedy do rukou dostal takový skvost, jako je jeden milimetr široká, samolepící zdobící páska (ke všemu ve zlaté barvě ♥), hrnula jsem se do testování. To probíhalo ve dvou fázích. První fáze spočívala v použití ála "nálepka", kdy jsem pásku nalepila na nehty a jen ji přetřela bezbarvým lakem. Manikúru jste mohli vidět v minulém článku TADY.
Páska je stočená do takového plochého kolečka, jako izolepa ale několikanásobně užší. Pracuje se s ní dobře. Dokonce i skvěle lepí. Na nehet pěkně přilne a nedělá neplechu. Pokud se vrháte do tohoto způsobu použití, jako nevýhodu vidím to, že je pásku potřeba pořádně zapravit, aby nikde nepřečuhovala nebo naopak nechyběla (což může být pěkná piplačka). Nezapomeňte pásku přetřít bezbarvým lakem, jinak se vám brzy sloupne. Doporučuji alespoň dvě vrstvy, aby byla páska pořádně zakrytá. Mně na nehtech vydržela asi tři-čtyři dny, což je slušné! :)
Druhou fázi můžete vidět v dnešní manikúře, a to  nalepím-přelakuji-odlepím. Tohle je naprostá paráda a budu to využívat velmi často, myslím. :) Tak precizní tenounké linky na nehtech vykouzlí jedině páska! Tady opět platí pravidlo, že jakmile nalakujete, hned odlepte - tak dosáhnete preciznosti. :)
Musím říct, že zdobící páska mě uchvátila. Tohle je ozdůbka, kterou z ruky už nedám! :) ♥

Fluorescentní čtverečky
Čtverečky mají perfektní velikost - 3 mm. Na nehtech nepůsobí ani masivně, ani miniaturně. Fluorescence, věřím, funguje na žlutých nebo zelených čtverečcích, na fialové to moc dobře vidět nejde. Nevadí, fialové stejně využiju lépe než například žluté. :)
Mají vypouklé dno, které by mělo usnadnit přilnutí k nehtu. A ono, to opravdu funguje. :) Do vypouklého prostoru se dostane víc laku a tím pádem čtverečky lépe drží.
Musím říct, že ačkoliv se mi ozdůbky tohohle typu na nehtech moc líbí, shledávám je jako velmi nepraktické. Ať se snažíte jak chcete, na přírodní manikúře vám dlouho nevydrží, stačí o něco zavadit a čtvereček vám dá sbohem. Tedy zatím se mi to nestalo, ovšem mám je na nehtech necelý den, a při sezení u počítače si manikúru jen tak lehce nezkazím! :D Každopádně jestli vás zajímá výdrž těchto čtverečků, sledujte facebook, určitě vám dám vědět jejich skóre! :) Dávám jim tak dva dny (ale držím jim palce!). Co vy? :)
Vážně jsou na nehtech moc pěkné a vypadá to, že snad budou i držet!




Jak se Vám líbí manikúra? :) Máte zkušenosti se zdobícími páskami? A co ozdoby na nehty? Už jste něco podobného, jako jsou fluorescentní čtverečky, vyzkoušeli? :) 
Přeji Vám krásný večer!
L.

11 komentářů:

  1. Na tyhle čtverečky jsem se těšila, co s nimi vymyslíš :) Moc hezká manikúra :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem ještě žádné takové ozdůbky nezkoušela :). Nejvíc se mi líbí ten ten prsteníček
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. Moc zajímavý nápad, povedl se ti :)
    Na facebooku jsem narazila na tento challenge a hned jsem si vzpomněla na tebe :)
    https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10649600_802633566445922_6110134278810218564_n.png?oh=ba4967232b46315d8f6ba507b9c79f97&oe=54BB231A&__gda__=1421286598_e1d234c780749eaac5c43d40b5697e9f

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Káťo! :) Jojo, to jsem viděla, ale upřímně bych si na to teď rozhodně netroufla! :D

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře! :)